Direktlänk till inlägg 1 september 2010

GOTLAND!!!!!

Av Kristin Holmberg - 1 september 2010 10:43

 


Vi åkte till Gotland på semester och kombinerade det med att gå på tvådagarsutställningen där. Vi har aldrig ställt där tidigare och det blev en härlig premiär! Det var strax under 40 hundar anmälda och båda dagarna var det irländska domare.


På lördagen fick de flesta ettor och Zelma vann klassen och fick ck. Men jag minns inte riktigt hur många totalt som fick ck. Det är lustigt det där. Jag minns sällan hur det går. Antar att jag är så koncentrerad på Zelma att jag inte har någon uppfattning om vilka som är runt omkring oss...dessa nerver! Jag minns dock att jag konstaterade att "nu är det fem hundar kvar, och Zelma är en av dem - då blir hon placerad -jippi!".. Zelma slutade som tredje bästa tik på lördagen, en plats bakom certet som då gick till Dale Gudbrands Debbie Zaam - grattis!


Här är Zelmas kritik från lördagen, domare Walsh Johan R:

Nice size. Super coat and condition. Pleasing head. Correct bite. Has enough angelation in front, good rear assembly. Would prefer more fill of chest. Moved well. Bkl 1.1 ck, Btkl 1.3


Så blev det ny dag och solen sken. Inget tält behövs sättas upp tänkte vi. Men ack så fel.. Regnet kom och där stod vi men svansen mellan benen. Som tur är finns det snälla medmänniskor som erbjuder plats i tältet - tack!!!! Zelma gillar regn framför sol så hon klagade nog inte så mycket. Hon låg ju dessutom i sin bur och hade det bra. När det var dags att ta ut henne hade vi en fantastiskt tur för regnet slutade sippra ner! Perfekt!


Söndagens domare var inte lika generös med röda band så lite nervös var jag allt. Man vet ju aldrig.. Men Zelma fick sin etta och vann bruksklassen med ck.  SKOJ - In i bästa ik i dag igen! Vi ställde upp, sprang runt, fram och tillbaka osv..

   

Och så gjorde domaren mig riktigt nervös. När hon pekade på mig och Zelma var jag helt övertygad om att vi skulle åka ut. Men icke då - hon ville placera oss som nummer ett - TJOHO!!! Vilken lycka! Världens bästa Zelma! Domaren sa att hon tyckte Zelma rör sig så bra så hon var en klar vinnare! Gissa om vi är stolta över henne!


 

Zelma slutade som BIM och BIR blev Kastenhofs Alexus - grattis igen!!!


  BIM och BIR


 

En glad Ulrika tar imot BIR-rosetten!


Här är söndagens kritik, domare: Joan Walsh

6 year old in good condition. Nice type, good head, good topline, nice length of body. Good angulation front rear. Bkl 1.1 ck, Btkl 1.1 BIM, CERT & CACIB!!!


  Tack Madde Lundh för bilden!


Vilken utställningshelg det blev! Nu har Zelma två cert och jakten på det tredje fortsätter. Skam den som ger sig ;-)


Festen fortsatte även när vi kom hem. Zelma fyllde sex år i går och hon firades med två märgben - grattis alla kullsyskon och tack för alla grattis vi fått!

 
 
Quila o Ronja

Quila o Ronja

2 september 2010 22:12

Stort grattis till fina resultat i Visby ;-)

/Susanne

http://quilaoronja.blogspot.com

 
Marianne

Marianne

5 september 2010 11:01

Ett stort grattis till framgångarna i Visby och ett speciellt stort grattis till ännu ett cert. Championat i sikte, vi håller tummarna för er. Lycka till.
kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
Quila o Ronja

Quila o Ronja

5 september 2010 18:42

Stränderna var helt fantastiska.....och öde :-)
Stugan ligger straxt utanför Åminne. Den var helt otroligt fin. Har tagit lite bilder från insidan, som så småningom kommer på bloggen.

Ha de gott
Susanne

http://quilaoronja.blogspot.com

 
Catharina

Catharina

7 september 2010 22:30

Grattis till certet på Gotland, vilken premiär..
Jag håller tummarna extra hårt för er på nästa utställning.
Tack för grattiset till Zita

http://bernerlyans.se

 
Åsa

Åsa

8 september 2010 00:56

Hej Kristin!!!!
STORT GRATTIS till cert och BIM och allt annat! Fan vad skoj! Det var ni värda!!!
Stort grattis!
Kram Åsa och Ebba

http://www.behrenskennel.se

 
Anette

Anette

9 september 2010 15:26

grattis grattis!

http://www.monowi.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kristin Holmberg - 12 september 2010 12:13

Vem hade kunnat tro det? Satte mig i bilen på lördagsmorgonen och kände att det skulle kunna bli en bra dag idag. Men att det skulle gå så bra, det hade jag inte vågats hoppats! Det var 68 hundar anmälda och till Sofiero brukar det komma många dan...

Av Kristin Holmberg - 18 augusti 2010 21:53

  Härom dagen hälsade vi på hemma hos Stina och Lackarebäckens kennel. De har valpar nu och mamma till de som liven är Zelmas systerdotter Runezzaz Chima California. Martin hade med kameran och fotade ulltussarna. Man blir ju bara helt valpsjuk när...

Av Kristin Holmberg - 18 augusti 2010 21:39

I helgen var vi i Askersund på utställningen där. Vi träffade Zelmas systerson Bonzo och matte Pernilla - jätte roligt träffa både hund och matte! Här är lite bilder på Zelma och Bonzo i och utanför ringen.   Zelma springer fint men det...

Av Kristin Holmberg - 11 augusti 2010 22:54

Akira har bott hos oss några dagar när hennes matte och husse varit på semester. Zelma är överlycklig att äntligen ha någon att busa med. Men hon är lite svårflörtad syrran. Zelma får jobba hårt för att få igång henne men idag racade de runt på to...

Av Kristin Holmberg - 24 maj 2010 12:41

Zelma och jag åkte till Kungsbacka brukshundsklubb i lördags. Det var stekande hetta när vi gick gick ut på planen, trotts att klockan bara var halv tio. Det var premiär i tvåan för oss. Vi har inte tävlad lydnad på nästan ett och ett halvt åt så vis...

Ovido - Quiz & Flashcards