Alla inlägg den 10 augusti 2008

Av Kristin Holmberg - 10 augusti 2008 11:41

Då var årets Askersundsutställning avklarad. Mycket trevlig utställning. Otroligt att gräsplanen var såpass fri från vatten med tanke på hur mycket det hade regnat innan. Regnet kom och gick och några av de tävlande fick sig en regäl dusch. Stackars championhanarna med mattar blev ordentligt duschade. Grattis till Elin och Askimvikens Shrek "Zeb" som vann sin klass och blev andra bästa hane och därmed fick reserv cacib.  BIR blev NUCH SUCH Apoletano´s Uppercut och BIM blev Vebjörn Viking av Hiselfoss. Grattis!!


Hur gick det för ZuperZemlan då? Jo, hon skötte sig fint och var riktigt laddad. Dock räckte pälsen inte till i vanligt ordning ;-) (men den är på väg ut nu faktiskt...hihihi) Jan Herngren var domare och han hade med sig en domaraspirant under upplärning varför han körde med öppen kritik vilket jag uppskattar mycket. Det blir så mycket roligare när man får en förklaring på hur domaren resonerar. Det tackar vi för!!


Bland det första domaren sa till mig var något i stil med "du vet att hon helt saknar underull va?" Jo, visst är jag mycket väl medveten om det men det räckte till ett rött band och en placering i ÖKL ändå. När han sedan hade placerat oss och Zelma som 1.4 förklarade han hur han hade tänkt...Zelma saknar underull..och ja, det gör hon så jag är fullt nöjd med placeringen. Håll tummarna för att hon får en ordentlig päls någon gång...


Här är kritiken som var väldigt svår att tyda, hoppas jag tolkat rätt:


Typ, storlek och helhet: Utmärkt

Storlek: bra

Mentalitet: ua

ÖKL: 1.4


Något smal skalle. Mörka ögon. Skulle vara lite mer utfylld i nospartiet. Tillräcklig vinklar fram. Bra överlinje. Aningen lång  länd. Bra benstomme och tassar. Saknar underull idag. Rör sig med bra steg från sidan. Bra bak. Instabilt och svajigt fram. Står bra på sina ben.



Ovido - Quiz & Flashcards